Janno Fleer

discipline

schilderen

atelier

Rietveld 49 Delft

links

website

Janno Fleer (1951) werkt op het atelier aan het Rietveld 49 in Delft en is sinds 2012 aangesloten bij Kadmium.  Van oorsprong is hij fotograaf en grafische ontwerper, waarvan de invloeden in zijn schilderijen en tekeningen terug te vinden zijn.

Sinds halverwege zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag is de mens het onderwerp in zijn werk. In zijn laatste project ‘With a little help from my friends’ werkt hij aan een serie olieverfschilderijen die hij aan de hand van hem toegezonden foto’s maakt. Foto’s van vrienden en bekenden die vriendschap, liefde en intimiteit uitbeelden.

‘Als reactie op de individualisering en oppervlakkigheid in de gedigitaliseerde menselijke omgang, ontstond bij mij de sterke behoefte de warme en persoonlijke kant van de mens in de relatie tot de ander te zoeken en deze op een eigentijdse wijze uit te beelden’. Lijnvoering, vormgeving en kleur componeren in deze werken een bijna surrealistisch beeld waarin zich de intimiteit openbaart. ‘Met het uitbeelden van het intieme tussen twee mensen kom je heel dichtbij. Ik schilder de mensen wel, maar ze zijn niet het onderwerp, het onderwerp is wat ze samen hebben’. Uiteindelijk wil ik zo’n 20 werken maken met dit onderwerp en die samenvoegen tot één groot werk. Dit werk zal ik mogelijk in 2019 exposeren en delen er van zijn nu al te zien op www.janno-art.com. Een bezoek aan het atelier is op afspraak ook mogelijk. Tel. 0621847692.