Inge van Aalst

discipline

Schilderkunst

atelier

Mandenmeesterstraat
Pijnacker

links

website

facebook

Ik ben de kunstenaar in mijzelf tegen gekomen tijdens mijn opleiding kunstzinnig dynamisch coachen De Kleine Tiki in Breda.(2008-2012). Daar leerde ik dat ‘niks moet en alles goed is’.

Vanuit het niet-presteren ontdekte ik de ruimte om te durven spelen met materialen en te genieten in het moment.Hierna ben ik naar buiten gekomen met mijn abstracte kunstwerken. Sinds juli 2016 ben ik verbonden aan Kadmium.

Voor mij is schilderen: even niet denken en vooral genieten.Mijn werken ontstaan door het maken van kleine stapjes, elke keer weer een laagje, zo bouw ik de werken op.Thema’s zoals Ver-binden,Ont-dekken en Ont-moeten zijn een inspiratiebron voor mij. In deze thema’s zitten tegenstellingen, zoals ja en nee, donker en licht, ruw en glad, klein en groot.Voor mij is het van betekenis dat de tegenstelingen er mogen zijn en dat ze samen weer één geheel maken, maar ook ruimte maken voor nieuwe mogelijkheden. Mijn nieuwe thema is Zichtbaar: alles is al aanwezig, je hoeft het alleen ‘zichtbaar’ te maken.

Ik ben autodidact.Ik maak gebruik van plamuurmessen, acrylverf en meerdere materialen op hout.Op deze manier heb ik mijn eigen gemengde techniek ontwikkeld.

De kleuren blauw, lila, roze, wit en grijstinten, komen terug in mijn werken. Mijn nieuwste kunstwerken zijn gemaakt op Douglas planken.

Website: www.artinge.nl