Kadmium kunstencentrum header image 3

Dichter bij Kadmium

Iedere derde zondag van de maand organiseert Verzet de Zinnen een podium in Kadmium. Tussen 14.00 en 17.00 uur dragen hier de leukste dichters uit het hele land hun beste gedichten voor, spelen singer-songwriters de meest gevoelige en vrolijke liedjes en brengen prozaïsten hun wereldverhalen.

Een vast onderdeel van onze zondagmiddag is een open podium, waarop wij beginnende taalliefhebbers de kans geven hun werk te laten horen. Om de maand organiseren wij voorafgaand aan de optredens verschillende workshops en zullen de deelnemers hun resultaten van de workshops laten horen! Omdat wij geen budget hebben om de artiesten te betalen hanteren wij een toegangsprijs van €5,-. De opbrengst wordt verdeeld onder de artiesten. Uiteraard bent u vrij om deze middagen ook een extra bijdrage in de hoed te gooien.

Voor meer informatie zie: www.verzetdezinnen.nl

PROGRAMMA

Woensdag 22 oktober 13.00 tot 17.00 uur
workshop voor kinderen.
Vaak komen woorden net even anders over als ze op papier staan dan op het podium. Hoe breng je dingen over op het podium en hoe kun je je stem gebruiken? Hoe vertel je dingen die je op papier hebt bedacht op een boeiende manier op een podium? Hoe komt jouw boodschap het meest krachtig over? Deze workshop is een mix tussen taal en theater.
kosten: 5 euro opgeven of meer info: verzetdezinnen@gmail.com

Zondag 18 oktober aanvang 14:00 uur
Harry Zevenbergen, Auteur op bestelling, Marloes Robijn, Kasper Peters, Arjan van Bommel, Michelle van Dijk, Lucky Delacroix en open podium.

zondag 16 februari bluesspecial

11.00 uur
workshop: gedichten schrijven in bluesschema en ritme door tekstschrijvers en muzikanten. kosten 15 euro inclusief thee, koffie en broodjes. Aanmelden bij verzetdezinnen@gmail.com zie ook: delftblues.nl

14.00 uur
Optredens: deelnemers aan de workshops en schrijvers van de PWP (poeziewerkplaats) en van De Vak.

Muzikale omlijsting: Fabian Schrama (echte blues met moderne rap) zie ook: delftblues.nl

veiling  tbv het festival “Dichter bij de Bar”

Eerder in Dichter bij Kadmium: 

19 januari 2014
Mark Boninsegna
Kobus Carbon
Joz Knoop
Muziek: Sommerhus

15 december 14.00 uur, 2e editie van dichter bij Kadmium door “Verzet de zinnen”

Von Solo (poetryslammer)
Wouter van Heiningen (fervent blogger en bestuurslid Ongehoord)
Anne van Winkelhof (poetryslammer)
Alexander Franken (nederlandstalig singer/ songwriter en dichter)
Michel Ebben en Menno “BMI” Olde Riekerink (presentatie)
Open podium

Op zondag 20 oktober om 14.00 uur zal de eerste editie van Dichter bij Kadmium plaatsvinden. Drie gerenommeerde dichters zullen voordragen uit eigen werk, te weten:
Jaap Montagne (stadsdichter van Leiden),
Daniel Dee (stadsdichter van Rotterdam) en
Voor deze middagen is gekozen voor dichters die niet alleen mooie teksten hebben, maar ook op een flitsende manier voordragen. Bovendien is geen enkele middag hetzelfde, ook niet met opzet.

De muzikale omlijsting op 20 oktober zal verzorgd worden door gitarist en singer/songwriter Harmen Pothof.

Edwin de Voigt Moisturizer en Menno BMI Olde Riekerink zullen de middag presenteren.

Tevens is er een open podium waar dichters uit Delft en omgeving zich voor kunnen aanmelden. Dit open podium is vooral bedoeld voor beginnende dichters die hun gedichten willen testen voor een breed publiek. Het publiek bepaalt door de applausmeter welke deelnemer van het open podium een plek verdient tijdens het festivalweekend Dichter bij de Bar op 15 & 16 maart 2014 eveneens te Delft.

De middagen worden georganiseerd door stichting Verzet de Zinnen. Deze stichting heeft als doelstelling het actief en passief beleven van poëzie te stimuleren.

Voor meer vragen of aanmelden voor het open podium kan contact worden opgenomen met de stichting via: verzetdezinnen@gmail.com

De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage is meer dan welkom.