BackToBasis #112

20.15 uur  Pienza
Pienza is een vrolijk trio. Pris en Juul spelen piano, Marina ukelele en samen zingen ze alledrie meerstemmige liedjes uit de jaren ’60 en ’70 maar ook hedendaagse popsongs. Denk aan: John Denver, Earth and Fire, Simon and Garfunkel en de Dijk.

20.45 uur Jozef
Na jaren van burn-out is het eindelijk rustig in het hoofd van Jozef!. Nu maakt hij muziek met de stilte als vertrekpunt.
Hij verweeft gitaarcomposities, gedichten en zang om zo een mystieke kijk op het leven te laten zien.
Geïnspireerd door Harry Sacksioni, Spinvis en Paul van Vliet.

21.15 uur WhoZo Acoustic
De leden van deze band hebben vele tientallen jaren ervaring in de rockmuziek. Nu de jaren gaan tellen en de wilde haren zijn veranderd in coupe grijs zijn ze zich meer gaan richten op de acoustische tour.
Wouter Anschutz op bas en backing vocals, John Kalkman percussie en zang, Frans Peters op gitaar en Rob Karlas zang en gitaar brengen met enthousiasme de sfeer van de jaren ’60 en ’70 in herinnering met akoestische covers. Klap mee of nog beter: zing mee!

De entree is gratis. We gaan met de pet rond voor de artiesten.

BackToBasis #111

20.15 uur    Vincent
Als kleuter in de Haagse jaren ’70 danste Vincent al naast luidsprekers. Na gitaarlessen volgde hij een opleiding aan de Hans Cleuver Drum School of Art en drumde en componeerde hij in diverse acts.
Sinds 2021 schrijft hij over zijn leven, dichtbij en de wereld. Hij begeleidt zichzelf op gitaar met gevoelige en confronterende songs.
 
20.45 uur     Hecla
Hecla is het nieuwe project van singer-songwriter Kristof Van den Bergh.
Hij maakt nummers die in de eerste plaats vanuit tekst vertrekken, met veel ruimte voor symboliek, metaforen en interpretaties.  Zijn woorden worden soms zachtjes gedragen door sober gitaarspel en soms kracht bijgezet door meer dynamisch gitaarwerk. Hecla bracht intussen drie live video’s uit.
 
21.15 uur    The Golden Hearts
The Golden Hearts is ontstaan in het Delftse Cultuurhuis: een broedplaats voor muzikaal talent waar regelmatig muzikanten bij elkaar komen.
Harry, Gustaaf en Johan besloten na een koorrepetitie wat te gaan jammen. Zo is de band ontstaan.
Later voegde Isabelle (zang), Yvonne (dwarsfluit), Daniel (bas) en Thorben (percussie) zich erbij.
The Golden Hearts heeft één grote ambitie en dat is plezier hebben in het maken van muziek.

BackToBasis #110

20.15 uur      For the sake of Brevity
For the Sake of Brevity is het solo project van Simonas Semaska uit Vilnius (Litouwen).
Het bestaat uit een verzameling nostalgische liedjes van rond 2010.
Een mix van alternatieve rock, folk, indie en americana. Vol oprechte emoties maar soms ook met een vleugje ironie.

20.45 uur       felDt
De band felDt uit Delft speelt minder bekende covers op geheel eigen wijze.
Vanavond liedjes van o.a. Elliott Smith, Syd Barrett en Rory Gallagher.

21.15 uur    Theo Jansen
Na vele jaren met uitbundige bands als Mbungo Express, Kuomboka, Kingo Star, Bungo Boys, OK Bungo,
Populo Scroto, Havana Heatwave, Pili Pili band en de Teddybears, vond Theo het tijd om een toontje lager te zingen. Hij zingt nu ingetogen jazz klassiekers. Vanavond zou een solo optreden worden: Theo alleen met de gitaar. Maar bij de voorbereidingen leek het hem toch leuk om een paar nummers met vrienden te doen. Die vrienden zijn Han Reekers, Ben Kröse en Josh Krõse.

 

BackToBasis #109

20.15 uur     Eric Tienhooven
Even knus bij elkaar.
Ik met mijn stem
Ik met mijn gitaar.
Liedjes die vermaken
Liedjes die raken
Even weg uit de waan van de dag
Een moment voor ons zelf
En dat mag.

20.45 uur     Moment before the drill
De Moment Before the Drill speelt covers voornamelijk uit de 70’s. Van funk tot punk, met teksten in het Engels en het Frans. Soms stevig, swingend of een ballad.
MBTD is een Delftse band met 4 mannen die het publiek graag vermaken met hun muziek.

21.15 uur               Vier maten
Goede liedjes hoeven niet Engelstalig te zijn, vinden de mannen van Vier Maten. Dus begonnen zij het Actiecomité ter Bevordering van de Herwaardering van het Betere Nederlandstalige lied.
Ze vertolken de mooiste Nederlandstalige liedjes, akoestisch en op eigen wijze. Vrolijke en verdrietige liedjes van bijvoorbeeld Racoon, Nielson, De Dijk, Stoomboot, Skik, Doe Maar, Tröckener Kecks…. En van Vier Maten zelf!

BackToBasis #108

2015 uur      Vincent van Stipdonk

Vincent van Stipdonk speelt zijn Zeer Korte Liedjes. Luisterliedjes van verlangen en verdriet en alles daartussen in.
Ze zijn zo voorbij, maar klinken nog lang door. Alles in het Nederlands en op piano of gitaar. En misschien nog iets van Shaffy, Racoon, Doe Maar of Gorki ofzo.

20.45 uur   Peter en Rob ( ft. John Kalkman)
3 jaar geleden vatten Peter en Rob het idee op om akoestische covers uit de jaren ’60 te spelen. Peter van Lopik heeft zijn muzikale sporen verdiend in meerdere bands maar is vooral bekend als (solo) gitarist van de legendarische band the Why.
Rob Karlas heeft ook een lang muzikaal verleden, minder bekende bands maar met veel verschillende muzikanten.
De heren worden deze avond bijgestaan door John Kalkman, (ex -drummer van o.a Doggy Bag) op cajon.
John draagt ook vocaal zijn steentje bij. Zing mee met bekende nummers uit de jaren ’60!

21.15 uur        Tilia
Tilia is de band rond liedjesschrijfster Charlotte van der Linden; zang, gitaar, piano.
De band bestaat verder uit: Naomi Mul; zang en instrumenten. Martijn Willemsen; bas en contrabas.
Edwin Severijn; drums en percussie. Oscar Buma; gitaar, banjo, mandoline.
Al deze muzikanten komen vanuit verschillende muziekstromingen en weten hun eigen identiteit in de liedjes van zangeres en gitariste Charlotte te leggen.
Zo ontstaat er een delicate of soms explosieve mix die voortkomt uit jazz, blues, soul, country, funk tot aan klassiek.
Alles komt samen in de passie die deze band deelt voor de muziek en wordt gedragen door de fijne stem van Charlotte in samenzang met Naomi.

BackToBasis #107

20.15 uur   Pier
Onder begeleiding van Martin Vermeer op contrabas speelt Pier een set Nederlandstalige liedjes die hij in de afgelopen twee jaar heeft geschreven.
Zijn liedjes vallen moeilijk te vatten in een genre of stijl maar houden ergens het midden tussen Nederlandstalige akoestische blues en levenslied met een vleugje cabaret. In zijn liedjes zetten scherpe teksten de toehoorder op het verkeerde been en ben je er niet zeker van wat nou serieus te nemen is.
Kortom; liedjes met een glimlach en een levertraan.

20.45 uur   Polle en Boy
Deze avond speelt Polle Eduard (gitaar, zang) samen met Boy Mosterdijk (gitaar, zang) als duo. Polle is geen onbekende in de muziekwereld en sinds de jaren 60 muzikaal actief. Denk daarbij aan bands zoals de Tee Set, After Tee en De Polle Eduard band. Veel succes heeft hij gehad met zijn hit ‘Ik wil jou’. Dit jaar is een Engelstalige versie van dit nummer uitgebracht.
Boy heeft in het verleden jam sessies georganiseerd, waaronder in café De Klok. Verder speelt hij in een paar bandjes. Polle en Boy spelen voornamelijk eigen werk door Polle geschreven en gecomponeerd. Ook muziek van CSN&Y, Neil Young en Bob Dylan wordt zeer gewaardeerd door de heren.

21.15 uur.  The Branch
The Branch is een semi-akoestische band die op eigen wijze, maar altijd herkenbaar, oude en nieuwe(re) liedjes uit de pophistorie speelt.

 

BackToBasis #106

20.15 uur    Maup Nieuwdorp
Deze singer/ songwriter speelt zelfgeschreven Engelstalige songs, soms aangevuld met bijpassende covers.
Zijn songs hebben thema’s als liefde, verdriet, reizen, verlies en twijfel. Kortom: Het leven.
Zijn stijl kun je het beste omschrijven als singer/songwriter met een vleugje Americana.
Op Spotify en alle andere streamingsdiensten kun je Maup’s album, genaamd ‘Homemade Gems’ alvast beluisteren.

20.45 uur    Laurens
Laurens is een voornamelijk zelfgeleerde artiest die voorheen vaak optrad op feesten, partijen, bruiloften en zelfs enkele tv-shows.
Toen de optredens tijdens de corona-periode stopten kwam hij erachter dat hij daar eigenlijk wel vrede mee had.
Hij besloot terug te gaan naar hoe hij ooit begon – toen hij 20 was, de gitaar van zijn broer oppakte en met behulp van Youtube begon te spelen.
Sindsdien maakt hij weer met passie muziek – puur als hobby. Hij doet en laat waar hij zin in heeft en een gelegenheid als deze is precies het type waarvoor hij wél zijn huis uit komt!

21.15 uur    Ginder
Ginder is een vrolijke band van vier muzikanten (gitaar, accordeon, dwarsfluit en viool).
Een aantal van hun speelt al sinds de vorige eeuw in het gezelschap.
Ze spelen instrumentale muziek uit verre oorden en andere tijden.
Het eclectische repertoire is ontstaan rond de Vrije School van hun kinderen. Later hebben ze dit aangevuld met eigen werk.

BackToBasis #105

20.15 uur Johnny Bruce Miller
Deze singer-songwriter neemt de luisteraar mee met zijn catchy gitaarriffs en verhalende teksten. Al eerder was Johnny te zien in het Paardcafé, Paradiso Café, en tijdens de Haagse Popweek. Zijn EP ‘The Battle Between These Ears’ en single ‘Don’t Spill Out The Words’ zijn nu te beluisteren op Spotify, Deezer en Itunes!

20.45 uur Len&Mar
Dit duo speelt sfeervolle, tijdloze covers en melancholieke eigen liedjes, waarbij ze inspiratie putten uit folk, pop en jazz. Denk bijvoorbeeld aan Joni Mitchell, David Crosby, the Milk Carton Kids of Radiohead. Kenmerkend zijn de soulvolle stem van Mar, het puntige gitaarspel van Len en de harmonieuze samenzang. Len&Mar worden bijgestaan door de eigenzinnige percussionist Rob.

21.15 uur
Ivo Bernard is een singer-songwriter uit Haarlem. Na de EP Cloud Nine (2010) en het debuut Memory Man (2014) is zijn nieuwste album Fire In The Canyon (2022) een natuurlijke volgende stap in een langzaam uitdijend oeuvre. Een man en zijn gitaar – hij is niet de enige en toch is hij uniek. Ook de nieuwste negen nummers ademen weer diezelfde ingetogen sfeer uit, met melodieën en teksten die de luisteraar desondanks verrassen, omdat ze behalve herkenbaar ook zo wonderlijk eigenzinnig kunnen zijn.

BackToBasis #104

20.15 uur  Ray Romijn
Deze Amsterdamse singer/songwriter heeft in diverse bands gespeeld, ook in het buitenland.
Is de laatste tijd vooral bezig met soloprojecten.
Zijn nieuwste single “Butterflies” is pas uit en op Youtube te beluisteren.

20.45 uur. Jozef! x Aina
Jozef! houdt een muzikaal dagboek bij. Met sferische akoestische gitaarcomposities legt hij al zijn zielenroerselen vast.
Sommige nummers werkt hij uit met zangmelodie en tekst. Hierbij krijgt hij hulp van zangeres Aina, die ook haar eigen fijngevoelige liedjes meeneemt.

21.15 uur   Lucky Devil
Edward van der Sloot speelt dit keer in een akoestische setting, met een paar leden van zijn rockband Lucky Devil een aantal nummers van hun repertoire. Tevens zal Edward zijn eerste boek: ‘Brieven aan mijn lief’, promoten.

 

BackToBasis #103

20.15 uur Luuk Geers
Luuk Geers is een Nederlandstalige singer-songwriter. Zijn liedjes gaan over zijn zoektocht door het leven.
Klinkend als een mengeling van Spinvis en Nielson. Hij wordt bijgestaan door gitarist Rick Beekman.

20.45 uur Tom Besuyen
Tom Besuyen is een singer-songwriter uit Den Haag. Na enkele jaren te hebben gewerkt als vocalist of songwriter voor verschillende producers en in verschillende formaties, is Tom solo op pad gegaan.
Zijn muziek is tegelijkertijd diep ontroerend en vervreemdend, omdat Tom niet alleen zingt over de relaties tussen mensen, maar ook over de vreemde rit van het leven.

21.15 uur Maritime Noir
Schipperend tussen wal en schip, scherend langs lager wal, laveren Daniël Blokker en Jeroen Wessels langs pathos en verstilling.
Met de fles binnen handbereik en treurnis in het verschiet spelen deze leden van de band Seven Stars over Sicily uitgeklede versies van de Band’s meest zwoele liederen.
De getormenteerde zang van Daniël over de loops, de theramin en het gitaarspel van Jeroen geeft alles waar bevrijding over gaat: Reflectie, acceptatie, berusting en een mooie avond in het nu.